Pin It

SEO Nedir?



Bir internet siteniz varsa kesinlikle SEO kelimesini duymuşsunuzdur. Peki SEO nedir? SEO kelimesi aslında İngilizce olan "Search Engine Optimization"  kelimesinin kısaltmasıdır. Search Engine Optimization Türkçe olarak "Arama Motoru Optimizasyonu" anlamına gelmektedir. Çok nadir de olsa AMO şeklinde de karşınıza çıkabilir. İşin sözlük kısmını hallettiğimize göre SEO'nun ne işe yaradığına geçebiliriz.


SEO, sitelerin arama motorlarında belirli kelimelerde üst sıralarda çıkmak için uyguladıkları yöntemlerin tümüdür. Bu uygulamaların tek nedeni ise daha fazla ziyaretçi çekmektir. Ziyaretçi ile SEO ilişkisini anlatmak gerekir ise; siz bir makale yayınladınız ve başlığını da ABC olarak belirlediniz, peki insanlar ABC bilgisine nasıl ulaşır? Tabi ki arama motorlarından -en önemlisi de Google- ABC kelimesini ararlar ve buldukları sonuçlardan ilk sıralarda olanlara girerler. Ancak unutmamak gerekir ki internette ABC adlı makale yayınlayan sadece siz değilsiniz. Rakipleriniz olacaktır. İşte bu anda SEO yöntemleri devreye giriyor. Bu çalışmalar ile ABC kelimesinde diğer rakiplerinizi geride bırakarak yükselip arama yapan kullanıcıyı siz kazanıyorsunuz.

Özetlemek gerekir ise SEO ziyaretçi sayımızı arttırmak ve ürünümüzü daha fazla kişiye pazarlamak amacı ile arama motoruna kendimizi sevdirmektir.  Umarım SEO nedir? sorusuna yeterli bir cevap vermişimdir.

Paylaş, Paylaştır!

Yeni Yazılar Mail Adresine Gelsin

Adresinize gelen onay mailine tıklamayı unutmayın!

4 yorum:

  1. Şahsi görüşüm SEO pazarının yıllar geçtikçe yok olacağı yönündedir. Burada net bir süre vermek sağlıklı olmayacaktır. Ancak arama sonuçlarının kişiye özel bir vizyona sahip olması kaçınılmazdır.

    YanıtlaSil
  2. Bence SEO kavramı internet ve arama motorları var oldukları, günümüzdeki önemlerini sürdürdükleri sürece devam edecektir. Ancak sizinki de geçerli bir teori olabilir. Eğer olur ise çok uzun yıllar sonra olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Seo bence yok olmayacak aksine çok büyük bir pazar haline gelecek. Sürekli güncellenen arama motorlarına karşı kendini yenileyen seo uzmanları da kazanan olacak

    YanıtlaSil
  4. Search Engine Optimization yani seo son zamanların modası aslında. Google'a sevdirdikten sonra olay bitiyor o ayrı mesele.

    YanıtlaSil