Pin It

Okudum: Empati



Uzun zamandır aklımda Olasılıksız kitabını okumak vardı, ancak onun yerine yine Adam Fawer tarafından yazılmış Empati kitabını okudum. İlk olarak 2008 yılında yayımlanan bu kitabı daha önceden okumadığım için çok pişmanım.


İnternette mevcut olan yorumlarda Empati'yi, Olasılıksız ile karşılaştırmışlar. Ben sadece Empati'yi okuduğum için karşılaştırma yapamayacağım. Kitap konu olarak bana ilginç geldi, kafalarının içleri ile sorunları olan insanlar ve onların sorunları :) Biraz garip bir cümle olsa da kitabı tam olarak özetlemekte.

Kitapta karşılaşacağınız kahramanların beyinlerindeki farklılıklar, onları diğer insanlardan farklı özel güçleri mevcut kişiler (empat) haline getiriyor. Bir tanesi duyguları renk, bir diğeri müzik, bir başkası ise tat olarak hissediyor.

Kahramanların güçlerini anlatabildiğime göre başlarından geçenlere gelelim.  Bu özel güçlere sahip insanlar (empatlar), onları kullananlar ve kullanmak isteyenler ile mücadele ediyorlar. Kimler tarafından ve nasıl yönetildiği bilinmeyen bir organizasyon bu güçleri kendi lehinde kullanmak istemektedir...

Empati kitabında manyetik alan, beyin gibi konularda geniş bilgiler içermekte. Bu bilgiler biraz daha az tutulsa kitap daha akıcı olabilirmiş,  ancak detaya girilmesi bir açıdan da konuyu daha detaylı anlamamızı sağlıyor.

Kitap iki yada 3 parçaya ayrılıp, Empati 1, Empati 2... şeklinde olabilirmiş :) 2007 yılından başlıyoruz, zaman zaman geriye giderken birden kendimizi 90'lı yıllarda buluyoruz. Ardından tekrar 2007 yılına dönerek, geçmişten kesitler barından bir film şeklinde kitaba devam ediyoruz.

Sonuç olarak, çabuk sıkılanlara uygun olmayan, güzel bir kitap.

Paylaş, Paylaştır!

Yeni Yazılar Mail Adresine Gelsin

Adresinize gelen onay mailine tıklamayı unutmayın!

2 yorum:

  1. Empati yapmak iyi birşey değildir ;)

    YanıtlaSil
  2. çevremdekilerin çoğu okudu bu kitabı açıkçası anti sürü pskikolojisinden olacak ki benim okuyasım gelmedi. :) ama konusu güzelmiş

    YanıtlaSil