Pin It

Okudum: Şah & Sultan



Uzun zamandır bir kitap bitirmemiştim. Daha doğrusu okumaya başlayamamıştım. Büyük bir merakla aldığım ancak ilk 10 sayfasından sonra sıkıldığım İskender Pala'nın Şah & Sultan adlı kitabı geçen hafta tekrar elime geçti. Yeniden okumaya başladım. Ancak sayfalar ilerledikçe hoşuma gitmeye başladı.


Şah & Sultan konu olarak Şah İsmail ve Şehzade Selim arasında geçen çekişmeyi daha doğrusu iki güçlü adamın çaresiz aşk acılarını ele almakta. Kızılbaşlık ve Sünnilik, Şah İsmail ve Şehzade Selim. Ortak noktaları ise bir kadın. Kitapların arka kapaklarına dönmemesi için şöyle anlatmam daha güzel olacak. Şah İsmail ve Şehzade Selim, Çaldıran Savaşında karşı karşıyadırlar. Bu savaşta Müslüman Müslümanla, kardeş kardeşle savaşmıştır. Bu savaş sırasında Şah İsmail savaş meydanında yenilgiye uğrar, ancak kaçarken canından çok sevdiği Taçlı Hatun'u yanına alamaz ve Taçlı Hatun yıllar boyunca İstanbul da yaşar.

Ancak ne Sultan Selim ne de Şah İsmail ona kavuşamamıştır. Aşkın, sevginin ve saygının güzel bir dille anlatıldığı bir kitaptı. Ayrıca kitabın derinliklerinde tarihteki ilginç olaylarla, rastlantılarla karşılaşacaksınız.

Paylaş, Paylaştır!

Yeni Yazılar Mail Adresine Gelsin

Adresinize gelen onay mailine tıklamayı unutmayın!

5 yorum:

  1. güzel bir yazıydı, başarılar

    YanıtlaSil
  2. Bir kitabın yazarı İskender Pala ise o kitap okunur , size zevk verir ve kafanızda soru işaretleri bırakır . Mükkemmel bir kitap :)

    YanıtlaSil
  3. @orhanbatu gerçekten dediğin gibi mükemmel bir kitap, tarihi sıkmadan anlatıyor.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Süper bir anlatım olmuş.

    YanıtlaSil