Pin It

İzledim:Ölümcül Deney (Resident Evil)


Bu yaz seri halindeki filmleri ard arda izlemeye karar verdim. Bir seride konun başını bilmeden 3. 4. filmi izlemek bana mantıksız geliyordu. -Gerçi Ölümcül Deney'in ilk film hariç tüm filmlerinde önceki olayların kısa özeti geçiliyor.


Resident Evil aslında Capcom'un popüler oyunlarından biri. Seri ise bu oyunun sinemaya uyarlanmış hali olsa da oyunla pek alakası yok. Öncelikle filmleri biraz özetlemek istiyorum. Daha sonra ise seri hakkında görüşlerimi bildirmem daha mantıklı olabilir.

1-Ölümcül Deney (Resident Evil)
Serinin 2002 yılında vizyona giren ilk filmi. Umbrella (Şemsiye) şirketi, teknoloji, silah, sağlık gibi alanlarda dünya devi olan ve tam anlamıyla dünyaya hükmeden güçlü bir şirket. Kendi araçlar, sistemleri, askerleri, silahları her şeyi kendi yapıyor.


Umbrella şirketi Kuzey Amerika'da yer Raccoon City'de Hive adlı yer altı araştırma merkezinde gizli deneyler yapmaktadır. Genetik deneyler, yapay virüsler geliştiren merkezde çalışanlar bile tam olarak ne yaptıklarını bilmiyorlar. -Kendilerini yer altında değil, normal bir binada çalışıyor sanıyorlar.-



Hive'da yaratılan T-Virüsü bir şekilde serbest kalır. -Filmin devamında bu olayın nasıl olduğu anlatılıyor ancak ben söylersem, izlemenin bir anlamı kalmaz.- T-Virüsü serbest kalınca, merkezi yöneten yapay zeka Kızıl Kraliçe virüsün yayılmasını önlemek amacıyla merkezi kapatır ve merkeze temizlik yapar. :)

Bu olayın ardından Umbrella S.T.A.R.S (Special Tactics and Rescue Squad) ekibini Hive'a gönderir. -Ekip içerisinde bulunan Alice geçici hafıza kaybına uğramıştır. Ancak film içerisinde yavaş yavaş hatırlıyor.-

Yer altı merkezinde Kızıl Kraliçe ile uğraşan ekip, merkezde ölen çalışanların aslında ölmediğini öğrenirler. Ne olduğunu anlayamayan ekip Umbrella'nın diğer güzel deneyleri ile de karşılaşma fırsatı bulur. Ekip merkezden çıkmak için uğraşırlar ancak çok kayıp verirler.

2-Ölümcül Deney: Kıyamet (Resident Evil Apocalypse)
İlk filmden 2 yıl sonra 2004 yılında serinin ikinci filmi geldi. T-Virüsü Raccoon City'ye yayıldı ve Umbrella Şirketi şehri karantina altına alır ve sağlık kontrolünden geçirerek şehri tahliye etmeye başlamıştır. -Umbrella'nın ne kadar güçlü bir şirket olduğu buradan anlaşılıyor. Bir şehri kapatarak kendi silahlı birliklerini ortaya salabiliyor.- Kontrol noktasında bir zombi görülünce şirket içeride adamlarının olmasına rağmen şehri kapatıyor ve temizlik için emir veriyorlar. İçeride yaşayan ve aralarında Alice'in bulunduğu insanlar kurtulmak için Umbrella'nın bilim adamlarından Doktor Ashford'un kızını bularak ona götürmeliler. -Doktor Ashford önemli bir kişi- 




Bu durumu kendisi için avantaj durumuna çeviren Umbrella Nemesis programını ve Alice programını detaylı olarak test etmek için uygun ortamı buldu. -Evet Alice Umbrella tarafından yaratıldı.-


3-Ölümcül Deney: İnsanlığın Sonu (Resident Evil Extinction)
Alice Umbrella'dan kaçıp izini kaybettirip Nevada çölünde saklanmaya başlar. Artık Dünya zombilerin dünyası olduğu için ihtiyaçlarını bile zor karşılar duruma gelmiştir. 


Çölde şans eseri eski bir dost olan Carlos Olivera ve arkadaşlarını bulan Alice yeni bir yeteneğe sahiptir. Zihin gücü. İnsanlara yardım ederken Umbrella   sevgili Alice'lerini bulmuş olur. 




4-Ölümcül Deney: Ölümden Sonra (Resident Evil Afterlife)
Umbrella şirketinden intikam almak isteyen Alice artık tek başına değil. Kendi klonlarını bulan Alice bir ekip yaratır ve Umbrella'nın ana merkezine saldırır. Sonrasında uçakla Arcadia'ya gider. Kurtulan insanların radyo yayınını dinlemişti. Burada bolca uçak ve eski bir arkadaşını bulan Alice arkadaşıyla seyahatine devam eder. Yeni kurtulanlarla tanışan Alice Gerçek Arcadia'ya gitmeyi başarır.

T-Virüsü Hakkında
T-virüsü Doktor Ashford tarafından kızının genetik rahatsızlığını tedavi etmek için geliştirilmiştir. Kendisi tekerlik sandalyeye mahkum olan doktor Ashford kızının da aynı kaderi paylaşmaması için ölü hücreleri canlandıran bu virüsü yaratır. Ancak Umbrella şirketi bu virüse el koyar ve doktor Ashford'u Umbrella bilim adamları arasına katar. Virüsün panzehiri bulunmakta ancak dönüşüm gerçekleşmeden önce ve hemen kullanılmalı.


Serinin ilk 4 filminin konusunu filmler hakkında, filmlerin sürprizlerini anlatmadan, bilgi vermek istedim. Ancak seri halinde olan filmler birbirleri ile son derece bağlılar. Birinin bittiği yerden öbürü devam ediyor. Keşke Resident Evil bir saatlik bölümler ile televizyon dizisi olarak yayınlansaydı.


1-4 ve 5. .filmlerin yönetmeni Paul W.S. Anderson, 2. filmin Alexander Witt, 3. filmin yönetmeni ise Russell Mulcahy. Tüm seriler boyunca senaryo Paul W.S. Anderson tarafından yazıldı. Alice karakterine ise Milla Jovovich hayat verdi.

Filmlerin arasında bazı eksiklikler hissettim. Bir önceki bölümde olanlar, diğer filmde birden ortadan kayboluyorlar. Sonra kaybolanlardan bazıları başka bir yerde yeniden çıkıyor. Aralar boş. Sanırım 5. film Alice'in geçmişini anlatacakmış, belki bu boşlukları doldururlar.

Seri 2002 den günümüze geldiği için oyunculardaki değişiklikleri fark edebilirsiniz. Özellikle her filmde gözüken Alice'de bunu görebilirsiniz.

İlk filmde Hive'da ki ekip zombilerin kafasına ateş etmeyi akıl edemedi. Ya onların zamanında zombi filmleri, zombi kitapları yoktu, ya da iyi nişancı değiller. Sonraki filmlerde zombileri kafalarından vuranlar var.

Seri kendini izletiyor. Bir filmi izlediğinizde can alıcı noktalarda bitiyor ve merak ettiriyor. Eğer hala izlemeyen varsa izlesin pişman olmayacağına eminim. Benim puanım tüm seri için 9/10

Bu yazıyı okuduysan, filmleri izlediysen yorumlara gel filmler hakkında konuşalım.



Paylaş, Paylaştır!

Yeni Yazılar Mail Adresine Gelsin

Adresinize gelen onay mailine tıklamayı unutmayın!

4 yorum:

  1. Çok güzel bir anlatım olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Zombi Wampir bayağı aksiyon dolu bir film.Anlatım güzel olmuş.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bu filme hastayım ya :) , birde bunun oyunu vardı zombiler geçiyordu :D

    YanıtlaSil
  4. ölümcü deney izledim süper 2 kere hemde .d üst üste

    YanıtlaSil